2008-09-22

OutSync

Ett litet trevlig program som jag har använt ett tag nu är OutSync. Det är ett litet gratisprogram som synkroniserar bilder mellan Facebook och Outlook. Det vill säga alla de bilder som mina vänner på Facebook själva har lagt upp som sina profilbilder kommer att visas som kontaktbild i Outlook.

Har man dessutom en mobiltelefon med Windows Mobile och synkroniserar sina kontakter dit så visas bilderna även i mobilen. Dock har jag själv inte testat detta själv, så jag lovar ingenting.

Synkroniseringen hänger även med SyncMyCal, så att alla profilbilder till slut även hamnar i mitt Gmail-konto.

Tyvär måste synkroniseringen skötas manuellt, men det enda man behöver göra är att öppna OutSync, logga in på sitt Facebook-konto och sedan synkronisera. En bra sak är att man även ser vilka kontakter i Facebook som inte kommer att synkroniseras, vilket gör att man får en översikt över personer som man kanske borde ha i sin kontaktlista.

Ett varningens finger bör dock höjas då synkroniseringen inte går på något unikt id, utan helt enkelt kollar om förnamn och efternamn stämmer. Stämmer detta förutsätter OutSynk att det handlar om samma kontakt. Detta gör att man inte får ha dubbletter av kontakter i Outlook, något man ändå ska undvika. Men i teorin kan faktiskt två personer man känner ha precis samma namn, och då kan problem uppstå. 

Som sagt, ett litet trevligt program som gör att jag får en bild på alla mina kontakter.

Lite nördigt kanske, men det fungerar för mig...

No comments: