2008-09-13

Om mig

Det är lite svårt att beskriva sig själv i några få meningar men jag ska göra ett försök.

Jag brukar ibland leka med tanken att jag består av tre olika personligheter. Det är inte alls så att jag tänker på detta hela tiden och försöker bete mig på olika sätt beroende på situationen, utan det rör sig snarare om ett sätt för att strukturera mig själv. Som säkert kommer att framkomma i denna blogg så är jag helt fascinerad av att få struktur på saker och ting och klassificera. Detta är nära sammankopplat med mitt yrke som systemutvecklare, där grunden för i stort sett allt jag gör handlar om att strukturera kod eller information i till exempel en databas. Hur som helst så har jag alltså tre olika personligheter som följer här nedan.

Innan jag svävar ut i mina personligheter måste jag dock bara påpeka att jag inte rangordnar dessa på något sätt här nedan. Var jag tvungen att välja skulle väl familjefadern väl alltid komma i första hand, men i varje given situation är jag tvungen att vara en av dessa och då mer eller mindre bortse från de andra.

Familjefadern
Jag har en fru och två barn och i och med detta är detta en stor del av mitt liv. Mycket kretsar kring frågor som handling, matlagning, lämna på dagis/skola och så vidare. Inte så intressant kanske, men så är det med familjelivet. Jag skulle dock inte byta bort mot något.

Programmeraren/Systemutvecklaren
Jag vet aldrig vilken av tiltarna här ovan jag ska välja. En programmerare kan visserligen vara en sytemutvecklare eftersom systemutvecklingen beskriver ett mycket större område, men jag känner mig egentligen som en programmerare. 

Hur som helst så skulle jag faktiskt inte kunna tänka mig att jobba med något annat. För en icke insatt så kan en 8-timmarsdag framför dubbla skärmar fyllda med kod kanske verka lite jobbigt. De flesta kanske inte skulle stå ut, men för mig är det livet. Dessutom tror jag inte att man kan vara en programmerare mellan 8-17 på dagarna och sedan släppa det. Det motsäger väl hela min indelning med personligheter här, men man måste ha ett brinnande intresse, en passion, för det här med utveckling för att klara av jobbet. Och då ingår det att hålla sig uppdaterad med de senaste teknikerna, även på fritiden.

Trumpetaren
Jag spelar en hel del trumpet på fritiden och mest rör det sig om pop eller jazz. Just nu blir det en del lead-spel i ett storband och en del annat mer sporadiskt. Det krävs en hel del övande för att hålla sig på den nivå jag vill och åtskilliga timmar går åt bara till att hålla tekniken och orken uppe. Det kan bli grymt krävande med spelningar hit och dit, men jag tycker det är kul att spela. Och spela får man bara göra om man övar. Så enkelt är det.

Så det var det. För mig blir det rätt enkelt att tänka på detta sättet. När jag kommer hem från jobbet så lämnar jag systemutvecklarn bakom mig och in kommer familjefadern och så vidare.

Lite nördigt kanske, men det fungerar för mig...

No comments: