2008-09-13

Om Google

Jag använder massvis med Google-applikationer dagligen. Jag blir alltid lika förvånad över hur mycket saker de kan slänga ur sig och inte ta betalt för det. Det är klart att någon betalar för kalaset i slutändan, men jag behöver i alla fall inte slänga ut en massa pengar. Jag har sagt det förut och säger det igen: "Om något företag kommer att ta över världen så är det Google."

I listan över saker jag använder dagligen ingår bland annat: 
  • Gmail - den bästa mailtjänsten jag känner till.
  • iGoogle - min egen Google startsida med massa enkla genvägar och liknande. Känns lite som mitt skrivbord på nätet.
  • Google Reader - prenumerera på en massa feeds, bland annat bloggar och liknande.
  • Google Calendar - här har jag alla mina kalenderposter, och så delar jag kalender med resten av familjen.
  • Google Docs - i stort sett hela Office-paketet men webbaserat.
  • Google Bookmarks - inga bokmärken i min webbläsare inte, allting lagras i Google Bookmarks istället.
  • Picasa Web Album - publicerar en hel del foton på webben med hjälp av ett desktopprogram.
  • Blogg - har precis börjat att använda.
Det bästa med alla dessa produkter är att jag loggar in på ett ställe på vilken dator jag än sitter vid och kommer direkt åt alla dessa applikationer. Dessutom finns det en uppsjö av applikationer som jag inte har nämnt här som Google Labs slänger ur sig hela tiden.

En sak jag har upptäckt är att om man vill ta del av de allra senaste uppdateringarna som görs ska man ha språket inställt på engelska. 

Jag kommer att blogga lite om hur jag använder alla dessa framöver nu, men låt mig först ta upp det här med att nästan hela mitt liv ligger i Googles händer.

Jag kan hålla med om att det är läskigt att allting ligger hos Google, men samtidigt känner jag att inte har någonting att dölja. Jag är inte så himla petig med det där med integriteten och på något sätt tror jag inte att Google använder mina grejer för att ta över världen. Det jobbar alldeles för många på Google för att ondsinta människor skulle kunna hantera informationen som de vill utan att det skulle läcka ut. Att de skapar så otroligt bra grejer som jag kan komma åt var jag än är, överväger det faktum att på någon server någonstans i världen ligger hela mitt mailarkiv och kalender. Men läskigt är det fortfarande.

Lite nördigt kanske, men det fungerar för mig...


No comments: